您现在的位置:中公教师网 > 中国教师招聘考试 > 专业基础知识 > 英语 >

阅读理解对对碰--教师招聘考试英语科目

来源:教师招聘网  时间:2019-12-17 14:51:39

A

From the health point of view we are living in an amazing age。 We are free from many of the most dangerous diseases。 A large number of once deadly illnesses can now be cured by modern medicine。 It is almost certain that one day medicines will be found for the most stubborn remaining diseases。 The expectation of life has increased greatly。 But though the possibility of living a long and happy life is greater than ever before, every day we witness the unbelievable killing of men, women and children on the roads。 Man vs the motor-car。 It is a never-ending battle which man is losing。 Thousands of people the world over are killed or horribly killed each year and we are quietly sitting back and letting it happen。

It has been rightly said that when a man is sitting behind a steering wheel, his car becomes the extension of his personality。 There is no doubt that the motor-car often brings out a man’s very worst qualities。 People who are normally quiet and pleasant may become unrecognizable when they are behind a steering-wheel。 They say, they are ill-mannered and aggressive, willful as two-year-old and completely selfish。 All their hidden angers and disappointments seem to be brought to the surface by the act of driving。

The surprising thing is that society smiles so gently on the motorist and seems to forgive his behavior. Everything is done for his convenience. Cities are allowed to become almost uninhabitable because of heavy traffic; towns are made ugly by huge car parks; the countryside is ruined by road networks; and the deaths become nothing more than a number every year, to be easily forgotten.

It is high time a world rule was created to reduce this senseless waste of human life。 With regard to driving, the laws of some countries are unbelievably lax (不严格) and even the strictest are not strict enough。 A rule which was universally accepted could only have an obviously beneficial effect on the accident rate。 Here are a few examples of some of the things that might be done。 The driving test should be standardized and made far more difficult than it is; all the drivers should be made to take a test every three years or so; the age at which young people are allowed to drive any vehicle should be raised to at least 21; all vehicles should be put through strict tests for safety each year。 Even the smallest amount of alcohol in the blood can damage a person’s driving ability。 Present drinking and driving laws (where they exist) should be made much stricter。 Speed limits should be required on all roads。 Governments should lay down safety specifications for car factories, as has been done in the USA。 All advertising stressing power and performance should be banned。 These measures may not sound good enough。 But surely nothing should be considered as too severe if it results in reducing the number of deaths。 After all, the world is for human beings, not motor-cars。

1. What is the main idea of this passage?

A. The laws of some countries about driving are too lax.

B。 Traffic accidents are mainly caused by motorists。

C. Thousands of people the world over are killed each year.

D. Only stricter traffic laws can prevent accidents.

2. What does the author think of society toward motorists?

A。 Society forgives their rude driving。

B. Society laughs at the motorists.

C. Victims of accidents are nothing.

D. Huge car parks are built in the cities and towns.

3. What does the author mean by saying “his car becomes the extension of his personality” in Para. 2?

A。 Driving can represent his manners。

B。 Driving can show his hidden qualities。

C。 Driving can bring out his character。

D. Driving can show the other part of his personality.

4. Which of the followings is NOT mentioned as a way against traffic accidents?

A. Build more highways. B. Stricter driving tests.

C。 Test drivers every three years。 D。 Raise age limit and lay down safety specifications。

5。 The author’s attitude towards the present traffic situation is _____。

A。 positive B。 unsatisfied C。 appealing D。 unclear

文章解读:文章是关于交通事故频繁发生,呼吁国家要设立更加严厉的法律来预防事故的发生。

1.【答案】D。解析:考查主旨大意题。通读全文可知文章是关于交通事故频繁发生,呼吁国家要设立更加严厉的法律来预防事故的发生。故选D。

2.【答案】A。解析:考查细节题。根据文章第三段第一行The surprising thing is that society smiles so gently on the motorist and seems to forgive his behavior.可知A正确。

3.【答案】B。解析:考查推理题。根据文章第二段3,4行People who are normally quiet and pleasant may become unrecognizable when they are behind a steering-wheel.可知很多人开车的时候就显示出性格的另外一面,故B正确。

4.【答案】A。解析:考查根据文章最后一段可知BCD都已经提及了,A没有提到。

5.【答案】B。解析:考查态度观点题。通读全文可知作者对于现在的交通情况是不满意的,所以才呼吁采取更加严格的措施。

(责任编辑:麦潆丹)

1 2

咨询预约

互动交流

  • 微信二维码

    微信号:jiaoshi688

    共享资讯全面备考

  • 服务号二维码

    服务号:教师考试网

    掌上学习更便捷

  • 微博二维码

    微博:中公教师考试培训

    共享资讯全面备考

  • 19课堂二维码

    19课堂:教师考试网

    掌上学习更便捷

 
 
青海快3走势 香港开奖结果2019+开奖结果 什么人适合做网赚 新疆喜乐彩 六合开奖网址 四肖三期必開 2019网赚好项目 创世纪网赚是真的吗 吉林快3 yy那种网赚真实吗